Uvjeti kupovine

U sljedećem tekstu sadržani su uvjeti koji se primjenjuju za sve učesnike u aktivnostima web shopa na stranici www.gema.ba, te Vas stoga molimo da obavezno pročitate ove Uvjete i odredbe. Pristupom web shopu, potvrđujete da ste razumjeli Uvjete i da ste saglasni s njima. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima korištenja, molimo da ne pristupate, ne potpisujte ili ne koristite ovu stranicu. Web shop Gema izrađen je sa namjerom da Vam olakša uvid u našu ponudu na što brži i jednostavniji način, bilo gdje i bilo kada. Prava na upotrebu materijala na ovom web-mjestu zadržava Gema-Komerc d.o.o. Sarajevo. Materijali ne smiju biti upotrebljeni bez pristanka kompanije. Sve moralne obaveze proizlaze iz prethodno navedene napomene. Svi zaštitni znakovi su vlasništvo njihovih vlasnika. Artikle prodajemo samo odraslim osobama (tj. onima u dobi od 18 godina na više). Ako ste mlađi od 18 godina, možete koristiti ovu web stranicu samo uz sudjelovanje roditelja ili staratelja. Narudžbom potvrđujete da ste punoljetni. Protuzakonito je kupovati artikle ako ste mlađi od 18 godina.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128 bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prenosa. Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa. Monri Payment Gateway je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama. 

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Podatke koje korisnik upisuje putem obrasca na stranici Gema.ba ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), su povjerljivi i štitimo ih u skladu sa zakonskim propisima. Osobni podaci će biti upotrijebljeni samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost. Za zaštitu osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik, na način da osigura svoje korisničko ime i lozinku. Gema.ba za prijenos svih osobnih podataka korisnika koristi sigurnosnu tehnologiju SSL (Secure Socket Layer), kojom se kodiraju sve informacije poslane sa narudžbama.

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, uključujući PDV. Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u Korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

Plaćanje

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih kartica: Mastercard®, Maestro®, Visa (napomena ukoliko želite izvršiti kupovinu preko shopping kartice na rate naš web shop trenutno podržava samo Intesa Sanpaolo shopping kartice), ili pouzećem (plaćanje kod preuzimanja robe, na adresi dostave).

    

Dostava će se u većini slučajeva izvršiti u toku 2 dana, a najduže 5 dana (u zavisnosti od potvrde narudžbe). Dostava se obavlja radnim danima od ponedjeljka do petka! Kupci koji žele naručiti izvan BiH granica snose troškove pošiljke.

Isporuka

Za sve narudžbe vrijednosti preko 100,00KM, na području cijele Bosne i Hercegovine, dostava je besplatna. Za narudžbe vrijednosti do 100,00KM trošak poštarine iznosi 7,00KM. Dostava za države van BiH iznosi 65KM, a države u koje se vrši isporuka su: Hrvatska, Srbija, Crna Gora. Dostava će se u većini slučajeva izvršiti u toku 2 dana, a najduže 5 dana (u zavisnosti od potvrde narudžbe). Dostava se obavlja radnim danima od ponedjeljka do petka!

Zamjena i reklamacije

Zamjena:

  • Proizvodi se mogu zamijeniti u roku od 7 dana od datuma preuzimanja proizvoda.
  • Artikl mora biti vraćen u originalnom pakovanju, bez oštećenja, i sa originalnim računom.
  • Kupac je odgovoran za troškove slanja proizvoda natrag nama, kao i za poštarinu zamjenskog proizvoda.
  • Proizvod koji se vraća neće biti prihvaćen ako je ambalaža oštećena ili ako je sam proizvod oštećen.

Reklamacije:

  • Kupci imaju pravo na reklamaciju ako proizvod ima fabrički defekt ili grešku.
  • Kupac treba poslati defektni proizvod natrag na našu adresu, zajedno s računom.
  • Nakon što primimo proizvod, poslat ćemo ga na analizu kako bi utvrdili razlog nastanka defekta.
  • Na temelju rezultata analize, reklamacija će biti ili odobrena ili odbijena.
  • Kupac će biti obaviješten o odluci po završetku analize.

Zaštita autorskih prava

Sva prava nakladnika i nositelja programa na snimljenom i tiskanom djelu su pridržana. Izdavač i nakladnik je Gema-Komerc d.o.o. Kupac se obvezuje da neće neovlašteno umnožavati, izvoditi, koristi za radio difuziju te prodavati proizvode prodavatelja niti bilo koji dio tih proizvoda.

Općenito

Gema Komerc d.o.o. zadržava sva prava na izmjene i dopune ovih uslova korištenja. Svaka promjena cijena, dostupnosti artikala, kao i moguće greške u informacijama na shopu, biće ažurirane u što kraćem roku. U slučaju da se kod obrade Vaše narudžbe uoči da je došlo do greške u vezi sa cijenom, dostupnošću ili drugim relevantnim informacijama, Gema Komerc d.o.o. će Vas blagovremeno obavijestiti o grešci.