Uvjeti kupovine

U sljedećem tekstu sadržani su uvjeti koji se primjenjuju za sve učesnike u aktivnostima web shopa na stranici www.gema.ba, te Vas stoga molimo da obavezno pročitate ove Uvjete i odredbe. Pristupom web shopu, potvrđujete da ste razumjeli Uvjete i da ste saglasni s njima. Ako se ne slažete s ovim Uvjetima korištenja, molimo da ne pristupate, ne potpisujte ili ne koristite ovu stranicu. Web shop Gema izrađen je sa namjerom da Vam olakša uvid u našu ponudu na što brži i jednostavniji način, bilo gdje i bilo kada. Prava na upotrebu materijala na ovom web-mjestu zadržava Gema-Komerc d.o.o. Sarajevo. Materijali ne smiju biti upotrebljeni bez pristanka kompanije. Sve moralne obaveze proizlaze iz prethodno navedene napomene. Svi zaštitni znakovi su vlasništvo njihovih vlasnika. Artikle prodajemo samo odraslim osobama (tj. onima u dobi od 18 godina na više). Ako ste mlađi od 18 godina, možete koristiti ovu web stranicu samo uz sudjelovanje roditelja ili staratelja. Narudžbom potvrđujete da ste punoljetni. Protuzakonito je kupovati artikle ako ste mlađi od 18 godina.

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128 bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prenosa. Time je omogućen siguran prenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računara i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i finansijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautorizovanog pristupa. Monri Payment Gateway je sertifikovan prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i Mastercard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama. 

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Podatke koje korisnik upisuje putem obrasca na stranici Gema.ba ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), su povjerljivi i štitimo ih u skladu sa zakonskim propisima. Osobni podaci će biti upotrijebljeni samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost. Za zaštitu osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik, na način da osigura svoje korisničko ime i lozinku. Gema.ba za prijenos svih osobnih podataka korisnika koristi sigurnosnu tehnologiju SSL (Secure Socket Layer), kojom se kodiraju sve informacije poslane sa narudžbama.

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, uključujući PDV. Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u Korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

Plaćanje

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se online jednom od kreditnih kartica: Mastercard®, Maestro®, Visa, ili pouzećem (plaćanje kod preuzimanja robe, na adresi dostave).

    

Dostava će se u većini slučajeva izvršiti u toku 24 sati, najduže 48 sata (u zavisnosti od potvrde narudžbe). Dostava se obavlja radnim danima od ponedjeljka do petka! Kupci koji žele naručiti izvan BiH granica snose troškove pošiljke.

Isporuka

Za sve narudžbe vrijednosti preko 100,00KM, na području cijele Bosne i Hercegovine, dostava je besplatna. Za narudžbe vrijednosti do 100,00KM trošak poštarine iznosi 7,00KM. Dostava za države van BiH iznosi 65KM, a države u koje se vrši isporuka su: Hrvatska, Srbija, Crna Gora. Dostava će se u većini slučajeva izvršiti u toku 24 sati, najduže 48 sata (u zavisnosti od potvrde narudžbe). Dostava se obavlja radnim danima od ponedjeljka do petka!

Reklamacije

Pri povratu robe obavezno je robu vratiti u ispravnom i neupotrebljavanom stanju te originalnom i neoštećenom pakavanju, pri čemu se obavezno mora priložiti i originalni fiskalni račun. Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakirane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije koje su neprikladno zapakirane i kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećena prilikom transporta neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se zamjena i proizvod će biti vraćen kupcu na njegov trošak. Troškove povrata robe snosi kupac. Rok za reklamacije je 7 dana od dana prijema proizvoda ukoliko je roba u ispravnom stanju.

Zaštita autorskih prava

Sva prava nakladnika i nositelja programa na snimljenom i tiskanom djelu su pridržana. Izdavač i nakladnik je Gema-Komerc d.o.o. Kupac se obvezuje da neće neovlašteno umnožavati, izvoditi, koristi za radio difuziju te prodavati proizvode prodavatelja niti bilo koji dio tih proizvoda.

Općenito

Gema-Komerc d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje Gema.ba stranica. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine. Usluge koje Vam pruža Gema.ba Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Gema-Komerc d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Iako Vam Gema-Komerc d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Gema-Komerc d.o.o. ne može garantirati da će usluge na Gema.ba odgovarati Vašim potrebama. Gema-Komerc d.o.o. također ne može garantirati da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite našem Kontakt centru ili na e-mail info@gema.ba kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.