Davne 1988. godine u Dositejevoj ulici u Sarajevu postojala je jedna mala prodavnica obuće koja je svojim stilom i divnim kolekcijama privlačila pažnju prolaznika. Nosila je ime Sebli. Kao u nekoj mirnoj i lijepoj priči o djetetu koje se razvija i radnja Sebli je u sebi nosila sjeme koje će rasti, izlistati i procvjetati.
Tako je 1997. godine u Sarajevu osnovana Gema, lanac ekskluzivnih prodavnica obuće i modnih dodataka. U svoju ponudu od nedavno uključuje i renomirane svjetske brendove odjeće.

Vođeni željom da napravimo iskorak u modnom svijetu obuće i modnih dodataka, napravili smo Gemu kakva je danas. Na tom putu uložili smo dosta napora a sve to smo protkali velikom ljubavlju. Tako su nastali jedni od najboljih salona modne obuće u Bosni i Hercegovini i regiji, prepoznatljivi po svojim luksuznim salonima na atraktivnim lokacijama.

U svojim prodavnicama nudimo svjetski poznate brendove kao što su: Alberto Guardiani, Mario Bruni, Cesare Paciotti, De Robert, Marino Orlandi, Pedro Mirales, Camper i mnogi drugi. Svaki naš brend prenosi svoju posebnu poruku i svaka naša kolekcija odiše posebnim šarmom. Kolekcije koje biramo kreirane su za žene i muškarce sa stilom, za one koji žele više.

Sve ovo nismo postigli sami, oni koji su nam pomogli doći do ovoga što smo sada su naši vjerni kupci. Trudimo se osjetiti puls naših kupaca, ispuniti njihova očekivanja, pa čak i premašiti ih. Razumjeti kupca i učiniti da se dobro osjeća je jednostavna, ali i duboka filozofija koja potiče na stalne inovacije u poslovanju.
Popularnost Geme potvrđuje i starosna i profesionalna šarolikost naših kupaca. Među naše kupce spadaju i mnoge poznate ličnosti iz javnog života naše zemlje, kao i šire regije.

Gema je aktivna i u društvenom životu svoje sredine. Tokom godina podržali smo brojne društvene projekte, sportske i kulturne aktivnosti i humanitarne akcije, te investirali u našoj općini i regionu.

Naša misija je da putem vrijednog tima ljudi, bogatog asortimana i ambijenta uređenog sa stilom, našim kupcima ponudimo brendove koji su na svjetskom nivou, obezbijedimo zadovoljstvo kupca, te osiguramo ugodno i nezaboravno shopping iskustvo.

Jednostavno, Gema je mjesto gdje ćete pronaći cipele iz Vaših snova!

Vaša GEMA